Tuesday, July 31, 2012

Playback Ramadhan 2012 :D

EDition Sebelum Ini :D

Edition 2011 & Edition 2010

dah tiga tahun berturut2 aku buat post mortem tentang current situation aku, n tahun ni pon sme, Ape Motive aku? there's a saying that says, Kalau hari ini lebih teruk dr semalam maka celakalah kmu :D

lets see what happen to me this year :)

1. Akan Bertunang Dgn Nadnod :)
Yeah, betul, setelah setahun aku bersama die,aku dah sgt yakin, die pilihan aku, apa yg tinggal skang aku kene mintak family aku untuk bertandang je, n time2 skang ni aku akan tetak spe yg cuba nak halang aku, mse aku susah dulu mne korg ah? dah mcm skang byk lak komen tentang untuk mcmmane aku plan hidup aku, :D

2. Head Of Division, Training Management Division
Diconfirmkan keje kat SCA, sekaligus naik 3 tangga Pangkat, bukan itu sahaja, diupgrade jd Indoor+Outdoor trainer yg mne aku boleh buat extra income dlm 200-500 per day aku turun training, lepas tu, lepas ni aku akan try jual diri untuk jd associate trainer kat luar sne yg boleh dpt 1200-1500 pulak per day, tp kene memperkasakan diri dgn ilmu dan pengalaman dulu, coz itu je matters, and Attitude aku, kene keep up

3. Beli Kereta Baru , ONA V2
aku target ni perancangan, paling lewat aku dpt kete mse bulan december, tp tup2 january lg aku dah dapat, setelah aku kua dr rumah family aku thun lepas, lepas Ara kene jual *Nangis*, aku berusaha kaw2 untuk dapatkan kete baru, dan akhirnya tahun ni aku dpt balik kampung dengan kereta baru

4.Lebih Composed dan Dapat bezakan Kemahuan dan Keperluan
ini susah, besar periuk besar keraknya, aku takut jd mcm seseorang tu, dpt duit banyak tp umur dah dekat 40 tp still kawen, sibuk dok berpoya, jadi aku taknak jd mcm die, buat ape pun aku fikir dalam2 dan mse buat keputusan aku dah tak ikotkan hati sgt, oh, thun ni aku dah kurang marah:D

5.Merancang Bernikah tahu Depan
kalau korang nak thu plan aku ni jadi ke tak? korg tunggu post Ramadhan thun depan :D

* Sume Gundam yang aku nak dah dapat, skang kumpul duit nak buat berbini

Tuesday, July 24, 2012

Whats Wrong With ME?

Suddenly, Production drop, Sleeps too much, fell deep inside own thoughts,

i have to stand up, or else, ill drop into the loser zone

Sunday, July 22, 2012

Selepas Setahun ko Masih mcm tu

dah setahun aku bg peluang kat ko nak perbaiki hubungan ko ngan aku atas ade setebal benang hormat lg aku pd ko, tp ternyata ape yg aku rse setahun dulu mcm aku ckp kat ma, buluh tua yg menanti patah nak dibentuk mmg sia2,tapi setelah masa demi masa hatiku lembut jugak tp ternyata ianya hanya akan memakan diri aku dan mmg nyata semalam dan kelmarin ia makan diri aku

disini hari ni aku katakan, dan kalau aku dah tekad aku mmg nekad, ko sepatutnya tahu

pertama, apa pun terjadi pada kau aku taknak dan takkan ambik tahu sebab tu pilihan ko
kedua, ko ckp aku serabutkan ko setiap kali aku balik rumah, well guess what? hidup atau mati aku taknak tengok muke ko lg
ketiga, apa aku buat skang bukan atas dasar kebencian,

seperti yg aku selalu ckp dlm kuliah2 aku, kalau ade suatu masalah yg mengakibatkan stress dan takde jalan nak diselesaikan, well move on, berhenti lakukan perkara tu, walaupun ko dan aku ade pertalian dgn ini aku nafikan pertalian tu sebab ko mmg tak penah lakukan tanggung jawab ko sebagai ko selama aku hidup dan harini aku bgtau ko, aku dah malas nak kisah pasal ko

Jaga diri Ma dan Adik2


Monday, July 9, 2012

1st Anniversary Sunway Lagoon



























Malas nak cite Pape, Korang not part of it,

Monday, July 2, 2012

Alhamdulillah Ya Allah :)

today mylife kept getting easier and easier, thanks to Allah, :)

my salary is quiet reasonable,

my allowances for outstation is quiet facinating,

i also got 7 student learning to play guitar from me, they fees alone can pay up Ona Monthly,

i got my Nadnod by my side

Thanks Allah for this rezeki, Alhamdulillah