Thursday, June 28, 2012

Kepada Nadiah Noraini

dah hampir setahun kita bersama, rasenye mcm semalam je kita baru kenal kan sayang?

semenjak dari hari pertama kita bersama, bukan, semenjak dari aku mule sedar yang aku suka dan sayang pada kau, aku dah berazam dalam diri aku, aku akan pastikan, setiap kali kau berjumpa dengan aku, aku akan membuat kau senyum atleast sekali, dan reward yang paling besar untuk setiap pertemuan adalah kau akan ketawa, dan aku tahu aku juga banyak buat kau menangis, maafkan aku,

dari dulu aku mmg tak penah termimpi akan dianugerahkan kau dalam hidup aku, aku mmg selalunye berharap banyak dan selalu akan kecewa, ofcozla aku tak dapat, aku tak layak, tapi disaat aku dah sedar dan berubah, secara perlahan kau muncul dalam hidup aku, aku menyenanginya :)

dan saat paling gembira dalam hidup aku juga semasa aku tahu dr kau sendiri yang kau juga menyintai aku, setelah berbulan ku sangka bertepuk sebelah tangan sahaja,  dan ade juga cubaan aku nak lari dari hidup kau selama dua kali dan ianya gagal jadi aku akur

ramai orang bertanya kepada aku, kenapa Nad yang kau pilih Rico? die masih budak, kau masih ade ramai lg yang minat pada kau, lebih cantik, lebih sesuai umurnya dengan kau, senang je , aku cuma akan bagitahu mereka satu saja jawapan, Nad yang aku pilih, dan itu antara aku dan dia, dan die tak mcm stok2 simpanan yang lain tu,


aku tak sempurna, jadi kau tak payah risau, bukan kesempurnaan yang aku cari dalam diri kau, tp hanya setitis percikan api keikhlasan kasih sayang kau pada aku, dan setelah aku tahu, bukan itu yang kau serahkan pada aku, tetapi cahaya seterik matahari yang aku terima dari kau :) aku ucapkan terima kasih
kadang2 aku terbakar

banyak kali jugak kita bergadoh dan akhirnya kau akan menangis, aku minta maaf, semuanya mmg salah aku, dan aku mmg tak berniat untuk buat kau menangis, kedegilan kau adalah sama dengan kedegilan aku, dan itulah kecomelan kita berdua, sebab tu kita bersama, aku juga bersyukur sebab dgn pergaduhan kita dapat tahu betapa utuh keikhlasan kasih sayang kita antara satu sama lain, sebab tak sampai 24 jam, kita kan berbaik semula
aku masih nak minta maaf


masih ingat masa aku ditimpa musibah, kau berusaha bersama aku, datang menjenguk aku naik bas, duduk bercerita , aku rindu kenangan tu, kita hanya punyai diri masing2, tiada kebendaan menghalang dan menghantui kita, hanya ada kau dan aku

aku masih ingat masa kali pertama kita bertentang mata, kau juga rasakan, dan aku juga rasakan sesuatu, hati aku berkata, inilah dia

aku juga berterima kasih kepada kau, selama setahun kau bertahan dengan karenah aku, mulut aku yang laser, dan aku tahu ade perkara yang aku ucapkan kau terase hati, aku minta maaf,

aku juga berterima kasih atas segala yang kau lakukan untuk aku, segala pemberian kau (terutamanya Gundam) aku akan hargainya selama2nya, dan dengar kata hatiku ini, terima kasih


Selepas Setahun, aku masih dengan apa yang aku mahukan, aku tak mahukan kesempurnaan, aku cuma mahukan kau disisiku, 

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Sayangku Nadnod, disebabkan anda terlalu comel, dan baik, dan pandai, dan paling penting, Setia, 

anda akan dihukum!

hukumannya,

Anda Kena Menjadi isteri saya :)

Family saya akan melawat family awak pada bulan Oktober ini, jadi sile kosongkan jari manis awak untuk disarungkan cincin oleh Ma saya

dan ini adalah arahan, dr Cocodydy awak :)

Me on Trainers World

Its almost been one year that ive become a softskill trainer , Friends keep asking me what did i do for living, and how can i afford such a car and such a life

my answer is, im becoming me, but this time around ill make sure all people will listen to me talking,

im a soft skill trainer, a motivator, a Reiki Master like most of the people u saw on TV namely Fadzilah Kamsah, Iman Wan, Stephen Covey and even Steve Jobs

each of them has a forte, such as mine is called ARP - Attitude Re-tuning Program, as we always believe 80% of people success rely on Attitudes than Skills and Knowledge,

im the living Proof, im not so on knowledge and skill but ill make sure that my attitude always been in high awareness, yeah, this profession yields a good money but the satisfaction is more what i sought in my life,

heres a few shots of me on the job,








i can offer u salvation, but only u can help urself :)

Tuesday, June 19, 2012

Sifat Mengikut Tarikh Lahir

Aku Lahir pada 10 Mei 1989, 4 Shawal 1409, Hari Rabu

1. kajian mengikut Tarikh Hari lahir

Tarikh Lahir pada 10, 16 & 21
Suka bekerja keras, memiliki nafsu yang tinggi dalam usaha mencapai cita-citanya. Dalam pergaulan sehari-hari dia merupakan orang yang mudah tersinggung. Namun begitu dia seorang yang jujur & tabah dalam menghadapi persoalan. Soal cinta dia sangat setia dan sebab itulah dia mudah disenangi. Tapi dia seorang yang terlalu cemburu. Kalau baik dia sangat baik dan kalau jahat dia merupakan orang yang paling jahat.




2. Kajian Mengikut Bulan lahir Calendar masihi

MEI
- Keras hati dan degil
- Semangat dan bermotivasi tinggi
- Pandai menarik hati orang lain dan
menarik perhatian
- Berfikiran tajam
- Mudah marah apabila tidak dikawal
- Perasaan yang amat mendalam
- Cantik dari segi fizikal dan mental
- Tidak perlu dimotivasikan
- Tetap pendirian tetapi mudah
dipengaruhi oleh orang lain
- Mudah dipujuk
- Bersikap sistematik (otak kiri)
- Suka berangan
- Kuat daya firasat(memahami apa yang
terlintas dihati orang lain tanpa diberitahu)
- Bahagian telinga dan leher mudah
diserang penyakit
- Daya khayalan yang tinggi
- Berfikiran tajam
- Pandai berdebat
- Bentuk fizikal yang baik dan menarik
- Kelemahan sistem pernafasan
- Suka sastera, seni dan muzik serta
melancong
- Tidak berapa suka duduk dirumah
- Tak mempunyai ramai anak
- Tak boleh duduk diam
- Rajin dan bersemangat tinggi
- Agak borosLink



3. Kajian mengikut Bulan Lahir, Kalendar Islam

SYAWAL

Perwatakannya keras. Hatinya keras. Dia tidak suka dikalahkan oleh orang lain. Hal ini membahayakan hidupnya, oleh itu ibu bapanya perlulah mendidiknya dengan betul bagi menghilangkan tabiat buruknya itu. Jika tidak kehidupannya menjadi susah kerana perangai keras hatinya, dan dia selalu bergaduh terutamanya dalam hal mencari rezeki.



4. Kajian Mengikut Hari Lahir

HARI RABU : Seorang yang dermawan

Mereka yang lahir pada hari Rabu terkenal sebagai si dermawan, penuh kasih sayang, sumber kasih sayang (cinta) dan punya rasa keprimanusiaan. Kerana itu mereka mudah belas kasihan (kadang berlebihan) ini membuat mereka sentimental, bahkan kadang-kadang kurang tepat tindakannya.

Memberi dan memberi merupakan kebiasaannya, jiwanya memang dipenuhi minat untuk memberi kepada orang lain sesuatu, apa saja yang mereka miliki kerana kebiasaannya memberi membuat banyak orang yang bergantung kepadanya, nampak negatif kerana membuat yang menerima tidak berdikari, bahkan kekadang menjadi pemalas. Kerana hatinya didera penderitaan orang lain. Si anak Rabu memang memiliki rasa empati yang dalam. untuk itu mereka digelar sebagai anak yang penuh kasih sayang




Conclusion? Ade sahihnye juga kajian ni, boleh bantu kenali siapa diri sebenar, n mcm mane nak lakukkan perubahan negatif pada positif

Monday, June 18, 2012

Masih Kecewa

Kenapa? org yg aku respect ni selalunya org yg akan menyakiti aku? org yg hanya berlakon depan aku?aku tak faham, Kenapa mesti jadi mcm ni, kenapa sangat pentingkan diri, kalau tak boleh ckp tak boleh, kenapa mesti hipokrit, menipu penipu,

sedih, sebab respect yang aku bg pada kau sebenarnya kau tak layak dapat, sebab tu aku rse terkilan

Sunday, June 17, 2012

Mengecewakan Kawan

aku paling tak suke kalau bab2 kawan2 nak berpecah belah ni, serius aku rse yg aku malas nak amik port n korg akan engravekan satu reputation tak baik ttg diri korg lam hidup aku,

mcm ade stu mamat yg bajet good2 dr zaman sekolah dulu, setelah memberakkan kawan2 yg lain dgn tak rse bersalah muncul balik mcm takde pape yg berlaku, berdepan ngan aku rse mcm nak shoot je muke die

kau, bukan kita tak penah bincangkan pasal ni, byk kali dah, senjata ko menangis aku tau tp mmg sekarang waktu yg tepat untuk ko menangis sebab ape yg ko buat selama ni bodoh gile , berapa byk masa habis? berapa byk duit habis? berapa byk kekecewaan yg ko dpt, takkan takde stupun dapat sedarkan ko kwn? sume bende nak buat pasal die, dah die tak nampak keikhlasan kau n aku rse de rse ko tak cukup bagus untuk die, why dont u just move on?

kau, dlm byk2 barang lam dunia ni ko nak jugak brg kawan ko, aku tak paham apakah dunia ko kecik ataupun otak ko sempit yg sampai ko bertindak mcm ni, ko mmg memberi makna baru prkataan CLUELESS lam hidup aku coz ko belum study dulu sesuatu perkara tp ko men rembat je, aku kecewa dgn mengetahui apa kesudahan sesuatu perkara itu tp kau tetap lakukannye, n aku tak nampak kemurnian tindakan ko ini tp aku cume nampak profession ko sebagai penjual ikan sgt bereputasi, kalau sekali aku nampak ko cross org aku rse suatu harri nanti tak mustahil ko akan cross aku pulak.

kau, ckp lain buat lain, segala pergerakan ko aku dah bace , mmg la kenal ko tak lame tp kehidupan ko aku dpt selam coz why? its typical, ramai lg kwn2 aku mcm ko ni n segala tindakan yg korang buat hanya akan mendatangkan kekecewaan, sebab kau pun suke jual ikan, n kau tak tahu whats first thing first, depan aku kau ucapkan perkara yg matang2 tp mmg akhirnya hanya tinggal ucapan je pasal ape yg kau buat tu tak matang langsung, n bukan caranya beroleh kebahagiaan dgn membunuh .

kau, haih, apa lg keriakan yg nak ko tunjukkan pada aku, kau kenal aku lame, sgt lame , kau mengajak org kearah kebaikan, tp kau beramal dgn keriakan, dan keriakan kau tu terpampang dgn setiap ucapan yang kau sebut dan setiap ape yang kau tulis kat wall kau, tp no wonderlah, dr dulu ko mmg seorg gipang, and which is aku memerhati, ko lalai dgn setiap tugasan kau, kau salah guna kuasa, kau pengecut dan akhirnya kau nak berseru supaya org mengikuti kau? so tgk dunia kau sekarang? dibenci, n jgn ingat kami tak nampak diri sebenar diri kau , dan dr dulu smpi sekarang kau menyedihkan

kau, dah dua tahun aku tgk takde ape perubahan dalam diri kau, yg tinggal hanya ckp je, tp mmg kau ckp aku dgr, aku ade mata jugak, aku tgk tindakan kau adakah parallel dgn apa yang kau ckp ataupun tidak? ya, ianya tidak,, kau satu golongan yang aku panggil Bang Mas , n org mcm kau ni kalau diberi masa 10 tahun pun mmg kat situ je hidup kau, takkan ada yg berubah,
samapaikan aku takde mood gile dah nak bercakap ngan kau walaupun duduk semeja

...............................................................................................................................................

takdela nak ckp aku ni bgus sgt, atleast aku buat bende PK dulu, aku ckp aku PK dulu, aku nak puaskan hati aku pun PK dulu, ko boleh tgk hidup aku, n ko boleh tgk hidup kau, n kau boleh salahkan takdir kalau kau tak nampak sume bende ni berpunca dr kau dan kau sahaja

Tuesday, June 12, 2012

Wednesday, June 6, 2012

Please Go Away

its been 4 straights days, i dont wanna sleep anymore if the same dream will appear, even in a dream its stills kill me, even when i woke up i cant help but thinking about it, it ts a sign for me to get ready if it turns real, ill accept it

And if Allah Wants me To Get Through This, Ill Accept it