Sunday, May 30, 2010

The most Horror place ive live!!




rumah yg beralamat NO 47, Kg Dingkir Inas, JOhol , Negeri Sembilan ini byk membuatkan aku sedar tentang beberapa perkara. akau stay rumah ni 3 bulan dari Okt 2009 Hingga Jan 2010 atas sebab aku praktikal 15KM dari rumah ni,

Memula aku sampai aku agak kelakar dengan warna rumah ni yg ala2 pink ni, aku tergelak sampai Makcik yg tinggal di tanah sebelah keluar menjenguk aku, dan aku masuk tanpa memikirkan ape2, dan aku port kat bilik paling depan dan aku agak bersyukur kerana umah ni Fully furnished, hahaha

Malam tu pukul 8 aku dikunjungi lagi oleh makcik tu, dan die sedekahkan aku makan malam iaitu gulai lemak tempoyak Ikan Patin, syukur, malam tu aku makan sambil menangis pasal , lidah aku terbakar, pedass!!

sebelum tido aku tawaf rumah tu habis2san sal aku agak pelik dgn keadaan rumah tu pade waktu malam, suasana die macam suram dan sgt sunyi, smpai aku boleh dengar bunyi angin,
pastu tetiba aku dengar bunyi pasir jatuh atas bumbung umah aku, aku ingat ade budak baling so aku pon kua la tgk, aku tetibe rase seram,, dr mne pasir tuh jatuh? atas bumbung rumah aku cume langit.. *rujuk gamba* dan persekitaran sgt gelap skali takde lampu jalan or lampu2 rumah pon org tak pasang.Aku pon wat derk je la n masuk tido,

pastu aku pon mcm bese je la, gi keje , balik keje, pastu ade satu lagi malam, malam jumaat, Terbaek wa cakap luuu,, aku tgh melayan PS2 kat ruang tamu dan aku duduk mcm mengiring dgn tingkap,, tingkap tue aku tak penah bukak pasal die trus mengadap satu pokok manggis yg sgt banyak daunnye sampai leh nyorok dalam tue, tengah2 aku layan GAme aku terdengar ketukan slow je kat tingkap tu aku pun pandang kearah tingkap tue dgn tanpa perasaan sekali, dan aku ternampak mcm kain putih lalu dgn laju je kat tingkap tuh. aku pon PK, pe tue? tp aku trus sambung main game smpi kul 4 pagi,

Ade jugak satu ketika time aku tgh masak kat dapur , pintu dapur tu diketuk, dgn takde perasaan nye lagi skali aku trus bukak je pintu dapur tuh, dan ia mengadap hutan dan takde ranting or pokok2 yg leh capai pintu tu dgn kekuatan angin, aku tutup pintu dan trus masak dan makan. malam tu pun ade jugak bunyi pasir jatuh atas bumbung umah aku,

AKu pun byk dgr cite2 supernatural dari jaga site aku, pakcik yg selalu belanja aku ABC kat corner inas tuh, MAkcik seberang jalan yg sibuk soh aku antar anak dara die pegi keje tuh, and dorg ckp, belakang umah aku tu adalah port dan dorg tye aku, aku dok situ sorg ke? aku jwbla ya, dorg pun soh aku jgn layan if ternampak or terdengar pape,

minggu last aku kat situ, Makcik yg selalu bg aku makan tu bgtau yg die selalu nampak bende2 nih, dan anak dara bongsu die dgn selamba je ckp, Biasala Wan ,kampung. Malam tue, aku terjaga dr tido sal sejuk sgt, time tu la aku rse mcm ade byg 2 org lam bilik aku dan aku masih ingat diorang gelak Terkehek2. pastu aku bingkas bangun dan bunyi gelak tue ilang sedikit demi sedikit, aku tetiba jadi marah, haha

HAri last aku kat situ, aku kemaskan sume barang aku masuk lam Ara dan time aku nak tutup pagar aku pandang la umah tu dan aku nampak kelibat org dlm tu, sedangkan aku kua tadi mmg takde org lam umah tu. sampai ari ni aku still blur.

Suatu hari nanti aku akan dtg balik kat sini dan ucapkan terima kasih kat makcik sebelah yg byk bantu aku , dan semoga Allah bantu die atas jasa baik die keatas diriku yg menumpang kat situ, Amin,

So skang aku tau, whereever u are, ur never alone,

*seram aku taip cite ni

Her Life is Hard but She Smiled

Her life is hard, she barely get enough sleep, she have to perform in big stamina, she live far from her Ahbuji, she hardly eat, she have to Smile a lot, everyday, thats an Idol's life

im facinating by Idol's life, behind all the fame and glory, shes just a small girl , but her spirit and her hope that drives me to become like her, Strong, happy go lucky and be nice to everyone! and shes a born Dork!!

Yeah!! go Taengoo! Fighting!!

사랑해요 김태연!!!

Friday, May 28, 2010

Taengoo!!! Your Smile!!!




사랑해요 김태연!!!

Selamat Kembali The Real Rico Ridzhuan Rozaidy!

aku sgt happy sekarang, ye, tak maen2 punye, pade yg kenal aku dgn imej muke ketat dan kejam tu korg dah takyah risau pasal aku dah tak macam tu lagi,

Seminggu dua kebelakangan ni aku berturut2 dapat jumpe member2 lame dari sekolah rendah dan menengah yg mane aku pernah meninggalkan dorg pasal pindah umah ke etc... tapi aku jumpe diorang balik! yeah! dorg tak berubah and guess what? aku jumpe Diri aku, aku jumpe diri aku yg lama, dorg simpan rupenye, dan aku sgt berpuas hati ngan hidup aku skrg, aku jugak bersyukur yg kitorg dpt bertemu semula dan korg still boleh terima aku walaupun kepala aku dah besa bak kate K, hahahak, cume ape yg berubah sekarang adalah kitorg bertambah akrab dan boleh klua malam la, hahak (Form 1 - 2 perintah berkurung kul 6 ptg) hahak,

Sekarang ni aku tgh PK, ape yg patut aku buat lepas ni, tujuan aku hidup, ye, aku dah jumpe, bile kita jumpe korg boleh nampak ianya kat mate aku, mengikut perkiraan, sape yg tak nampak tu pendek umornye*kata nujum pak belalang*, ye, pandang mate aku, dan korg tau, yg aku dah kembali, yeah! steady aku *tepuk bahu sendiri*

Wednesday, May 26, 2010

Azam untuk Berubah!

Im Awesome!

aku stumble dgn ayat ni time aku tgh tgk wrestling kat kedai PakTam n aku fikir, asal lak nak merendahkan diri sendiri, bia org merendahkan kita janji kita jgn merendahkan diri kita sendiri so aku challenge diri aku, aku listkan perkara2 negatif yg ade dlm diri aku dan aku akan buangkannye! selalunye kita dengar, manusia susah nak berubah, susah nak lupe. tapi aku akan buktikan! ahad 23 mei aku tekad buang baran aku jauh! on the spot! no more marah2! dan aku boleh buat, dan aku dah buat! yeah! Im Awesome!

Seterusnye ade bebrapa bende lagi yg tak gune dlm diri aku yg aku nak buang iaitu, envy, jelousy, hatred, prankster thinking, looking down on people, dan bayk lagi, and aku akan buang sume ni dlm tahun ni jugak sebab aku nak jadi lebih baik!! tiap2 pagi aku bgn aku akan cakap kat diri aku, im strong! im something! never go back to my old self that is bad! dan so far seminggu ni mmg berjaya ubah smpi client pon notice yg aku mcm bright n ceria kat tempat keje, ye aku berpuas hati,

its really senang nak berubah if u have a strong heart, kita sume bukan tak boleh berubah tapi kite taknak berubah! berubah jadi lebih baik juga satu Jihad!


Monday, May 24, 2010

Me and Mistakes?

aku selalu silap, bila silap aku jadi Marah, bile aku marah aku jadi bodoh
cakap pasal marah, hari ahad, 23Mei, aku dah buat keputusan tuk Buang Baran aku jauh2, tinggalkan die disuatu tempat, haha, dan selama 2 hari ni aku rase refresh giler, best je, geli je rase coz aku dah berubah untuk jadi lebih baik, bila aku tergelincir dan jatuh, aku akan tengok tempat yang aku jatuh, tapi mulai sekarang aku akan tgk kenapa aku tergelincir dan kat mane silapnye.

Kerja,
aku buat silap, biasalah, kerja dan umur muda adalah tuk wat silap, tapi bezanya ngan staff lain aku tak penah kene marah n guess what, sampai boleh mengentoi boss ngan client lagi, aku selalu pergi Templer PArk dekat ofis Panzana , selalu pegi amik drawing , amik certificate dan aku tak penah puas hati ngan kerja tangan staff Panzana ni so aku ckp ngan salah seorang staff die, "bang, abang punye cert berterabur la bang, bolehtak kasi kemas skit so keje kite senang dah cepat nanti" sekali tiba2 die sentap "alah ko, despatch, Tau ape??" ngan gaye mcm best die tuh, aku? despatch? rico?
pastu aku sound die sambil peluk bahu die, "bro, sy QS, bende ni sume nanti sy yg bce" muke die tetibe berubah, die tgk aku atas bawah, mungkin sebab aku gi kerja ngan tshirt and jeans yang buat die PK aku adalah despatch, last2 die kate "sepatutnye ko antar budak amik bende2 ni sume, tak payah la susah2 amik sendiri, berapa umo kau?" lol, aku mmg tak ske mende2 mcm ni, so aku blah dr ofis tuh dgn perasaan sgt memandang rendah org2 kat situ.


Minggu ni aku agak happy kot sket, aku tak tau nape, kalu sampai bawak Ara da smpi leh nyanyi2 tu agak teruk gak la perangai aku skang, hahahak,

To be better u have to think better, to think better use ur head not ur heart 'atas meja 3C tahun 2003, posisi tepi tingkap no 3 dr depan'

Thursday, May 20, 2010

Ma dan Abah! U guys Rock! I love U!


Rozaidy Bin Kamaruddin- Abah Aku!!!!

Abah aku adalah kawan aku yg paling best, waktu aku kecik2 dulu aku takut sanagt bile abah aku marah tapi bile dah besar ni die bertukar jd Merajuk2 lak ngan Aku, besar pengorbanan Abah aku, die membesar dgn sgt tragik skali dgn membawa hanya 20sen ke sekolah, jadi Abah aku sgt bijak dalam hal berjimat cermat ni, hahaha, Abah aku ni seorang yg sgt sempoi, tp dengan syarat, korang kene start sempoi dulu ngan die, aku dgn Abah aku sgt rock, kami dah macam adik beradik, org yang pertama kali jumpe kami berdua mesti ckp kami ni adik beradik pasal Abah aku jiwanya sgt Muda, Abah aku adalah seorang bekas Mat rempit, Tukang buat air, Jaga dan Buruh Binaan dan die nyaris2 jd seorang askar, tapi die mmg best Dad in the world, die suke membahan Kami(aku, ma, kakak dan Kojeng) dan die suke buat lawak lucah dalam umah je, n last2 die mesti kene marah ngan Ma aku, perkara yg aku akan ingat sampai bila2 yg Abah aku buat ialah Dekat Teknik bentong dulu, Die hulurkan RM2 untuk perbelanjaan aku untuk 3 minggu (wth??? RM2 tuk 3 minggu???) last2 aku bertindak untuk mengustikan beliau dan Abah aku sgt percayakan aku dan aku akan balas kepercayaan die dgn kejayaan aku nanti,! Abah Best!!!



Maziyah Bt Md Sluji- Ma aku!!! yeah!!

Ma aku ialah bekas ratu cantik tahun 1986 dan die jugak tukang masak terhebat diKota Bharu time tu, Ma aku ni extremely Passive dan Dia pendengar yg setia, Ma aku cantik dan dulu time aku kecik2 towkey kedai komik yg aku selalu pegi tu ngorat Ma aku, siot en? Ma aku paling suke menjahit, bila die ade projek menjahit, aku dan bapak aku akan kebuluran, hahahaha, Ma aku jgak extremely penyayang dan sgt sensitif, kami satu family mmg susah nak ckp perkataan syg tuh sesama sendiri sebab family kami rock!!! Ma aku jugak sgt suke berkebun, abes umah kitorg da jadi mcm taman mini siap ngan pkok2 bunge, herba, yg ade gune, yg takde gune, sume lah, dan jiran2 sgt dengki dgn Taman kitorg. Ma aku ni sangat Tenang tp time die marah, die lagi dahsyat dari Abah aku, n aku sgt Syg Ma aku! aku sggup buat ape je tuk die!

Walaupun keluarga kami tak kaye, dan nampak mcm sombong jer pasal kami mmg tak pandai bergaul, Aku bersyukur sgt2 dapat mereka sebagai Ma & Abah aku! syg korang!!!

I am What I Am (ed 2009)

i said.....Sunday, May 10, 2009


Current mood: argumentative
Category: Life
to all my friends now or friends to be

hi my name is Mohamad Ridzhuan Rico Rozaidy and you all can call me by my name


im blogging here cause of to express my feeling to people around me for them to tolerate with me

1st of all, im a really shy person..but the people sees me as a snob
2nd , i dont attend small matters and i look at people with "no interest look".. but the people sees me as an arrogant guy
3rdly, i laugh a lot but i have two reasons, 1. im impressed, 2. im mad so see the hint
4th, i am one kind of guy that easily get moody and i have bad temper, dear friends im sorry
5th, if something any does matters, tell me about it i ill accept it, if not, ill just ignores it or you completely,
6th, my principle of friendship is honesty.. if you think im missing something just tell, ill listen to you
7th, i really like making new friends but i will be hard to make the 1st move, if you are waiting(i dont know) just beat it
8th, i am a noob in fashion things, if you are shy to walk with me then tell me how to make it better
9th, im really stingy about my phone bills, if you are not worthed to me then ill not replying your messages, same as new friends that dont identify themselves
10th, i dont like to be touch especially when im mad, just leave me alone and time will blow me back apologizing to you
11th, when i say something, i mean everyword of it, its just a matter of sooner or later
12th, im not perfect a guy, and im sorry, it is out of my range of control
13th, if i suddenly kept quite to you for more than 2 weeks, goodbye cause youre not getting my attention again

dear friends, if after reading all this makes you think im twisted, then feel free to go anywhere else cause i am what i am

if you decide to stay, im sorry for what happen and what about to happen.


truly,
Rico Ridzhuan


They said...

Eryna Natasha

heehee,
that was so you, so sy leh bgtau pe yg sy tak ske pasal awk?

1. tolong la sokong owg baru belajar, bile awk pandai buat sesuatu, awk pandang rendah owg len
2.drive jgn laju sgt, jgn bebel2 or sumpah2 owg time tu
3.jgn selalu letak tangan lam poket, sy tak ske
4. bg sy pandang mata awk, awk selalu avoid
5. jd lagi talkative?
6.makan byk sket, ur so kering, my gosh!only 53 kg?
7. jgn extreme sgt dgn badan awk, awk ske buat bende yg saket2, n jgn gelak tgk owg len saket
8.nyanyi 4 sy kadang2 k? awk kedekut bakat
9.jgn attach dgn Mama sgt, rase mcm awk da jd Abg sy, dye ske tye psl awk
10.bgtau if ade prob, jgn simpan srg2

if sy sambubg tulis , ari ni sy ta gi tlg Mama, tp rasenye cukup la, heehee, dadaaa



Izzat ismeth Amir

hmm...
1.hah ? ko shy ? ko muka ko dah macam tembok china beb ...
2.ko memang xde perasaan ...
3.x sangka ko macam ni ?
4.ko memang , pasal susu pon bleh jadi bahan ko nak merajuk ngan kteorg sampai 2 mggu , maaf ler beb susah nak maafkn ko ... melutot la dulu huahahaha !!
5.tipuu la wei , kata kena cite kat ko , ini cite pon x nak dengar . keselebetan ko mmg terserlah mcm ckp dgn tiang letrik umah aku
6. bab katee abe "Den org kodah ha ~"
7.ye .. mmg prend pon , tapi nama sume prend baru ko sume pompuan aje ? ko x nak kwn ngan kaum sejenis ke ?
8.fuih !! ko stylo abis , aku rindu topi sampan ko tuh ...
9.ye la tuh , aku msg blambak2 satu pon x balas , hampeh kedekot kedit , penat aku wish besday ko mcm kucing nak beranak btol la
10.haha x nak caya la beb , xkn pegang skit pon x bleh , abih pegang ko , ko melatah ke ? kesian bakal juliet ...
11. yeke ? bukan ko slalu ckp berkias ke ?
12.ko mmg bukan perfect guy , sape perfect kan ? sob ...sob ..
13.hahaha , bile bende ni terjadi aku ajak ko minum TEE !! jeng ...jeng ...jeng ...

Kpd Cik Eryna , bg jwpn anda no. 5 yg mengatakan bahawa encik.sasa tidak talkative , bg saya dia sudah melebihi sound mesin rumput di halaman rumah saya . jadi saya sudah bersyukur dgn melodi mesin rumput di rumah saya

truly Abg Tee dan Abe ~


Karen Hazel

well, u got all of that right, but dont feel bad lorr..
u got something thats hard to come by,
lets see,..

1.u helped a girl in need at school even u hated her so much
2.u are so loyal toward Iris, too bad u guys broke up
3.u really care about friends, you willing to cancel a date for your friends, (my bro told me this)
4.u're good at comforting sad people,
5.u one hell of funny guy but u dont look stupid
6.u got many admires, few of my fwens also
7.u love kids
8.u dont talk much but your eyes tells we are good friends

not anyone can see our trueself but doesnt mean theyre better than us, have faith.

~Karen-chan~

Mohd Azlan Hazil

hahaha,, ape yg ko ckp tu sume betul,, tp yg no 6 tu aku suke la
and aku nak komen

tp kutuk terus pun sian lak kat ko,, puji lu sket,,

ko mmg member yg best, ko hati kering, ko motivasi kuat, ko kelaka, lg ko sebol, ko berani, ko rajin, kengkadang aku nak jadi cam ko, ape yg ko wat sume menjadi pastu ko ni mmg best la

tapi mcm no 12,, ko mmg tak perfect, ade 1 perkara yg buat ko jd bangang nak mampos,,,

pompuan,,

ta caye?

=ko setia 7 tahun ngan Iris ko tu,, ape yg ko dapat? die cari lain,,
=ko lanyak kwn2 ko sebab diorang kutuk bdak yg ko angau
=ko tumbuk aku smpi aku senak nak mampos pasal aku kutuk ex ko
=aku rase ko takyah wat pattime keje kat jejantas tuh pasal ko da kaye tp pasal awek ko siap antar berjemput lg dak tu,
=aku tau ko troma dgn jaln besar dgn moto or kete, tp pasal angel konon ko tu ko redah je takut ko tu semata2 na jumpe die, tp ape yg ko dapat?
=care ko handle tension ko menakutkan dowh
=kpd eryna yg lawa kat atas ni, awk leh nampak betapa sebolnye dak rico ni,jd jgn la cube sakitkan dia, sian monyet ni,,,
=weh, ko lek je tau.. jgn ko ape2kan aku,aku repot bapak aku nanti,die polis,,

aku membe ko dah lama, lgpon kite da penah gadoh smpi lebam2 sume,, aku paham ko,,

aku harap ko dpat la ape yg ko cari tu..


chow..

Syakir Khan

sume tu mmg ada pd ko....
aku tgok mmg ada...
seriesly...
ko cume kene perlu explore lg dunia ni.., dunia persahabatan ni...
IT'S NICE TO HAVE LOTS OF FRIENDS K...

FRIENDSHIP IS GOD's WAY OF TAKING CARE OF US...
paham x..?

melayu plak r.. (hahahahahahaha)

PERSAHABATAN ADALAH SATU2 NYE CARA ALLAH MENJAGA KITE, TAKE CARE KITE.. k...

tu je la kot yg nk d smpai kn...
pape hal, hit me at www.myspace.com/syakir_khan
hhahahahahahahahahahaha......

ROGER AND OUT...

Jazzeyka Jailani

ni yg best nie..hehe

1.btl2.....iskh no good...hehe
2. ni r yg saye pnah kne dlu......xske2...!!hehe
3.rico tgh bengong..sbb 2 mcm 2..hehe
4.sorry?? no men..u've hurt my feeling..ahakz
5.yeke??? ye kot...nmpk bley trime lau aen xske rico...hehe
6. oh rico...luv u...
7.hahhaha....trasa ati dowh..hehe
8.hahaha....dh biasa dh...trpkse r....
9.ceh...mcm 2 lak....
10.hahhahaha....thats rite..
11.hahaahha........................
12.rico baik..(dgn yg trtntu je kot)
13.iskh..kerek gler....


truly,
jazz

jgn mrah..hhahahaah

Rosnizam Sahar

gle jujur ko ni..
rase2nye aq blom cukup knl ko lg la kalo maw bg full komen..
maknenye selame aq knl ko secare luaran je la ek??
blom mendalm lg..no 4 tu aq mcm takot je...ko panas baran rupenye?? huhu..
no 13 pulak mcm x boley pakai..da berbulan2 kte x kontek tp still go on je friendship...
maybe 4 certain people la kan..huhu..wat else to say?? nothing else i can say...eh eh..


I Say this

People Change But Friendship is all about keep walking together in the right path,

Thx Guys! friends Forever!

Tuesday, May 18, 2010

PD on 16 of May 2010 *Thriller*

Satu ekspedisi yg sgt mencabar telah dijalankan dibawah kelolaan Prof Madya Mohd Ezuan Saad dan rakan Bisnesnye TAn Sri Rosnizam Sahar. Ekspedisi ini telah menjemput seorang Hero Hindustan yang tak asing lagi dari Selayang iaitu 'Bashir Slash LC' . Beliau baru2 ini membintangi satu filem Thriller Sains Fiksyen yg berjudul "LC down on LOrry". selain adik kesayangan Prof iaitu O-oi, ekpedisi ini juga menjemput Rico Ridzhuan Rozaidy sebagai Co-Pilot jet peribadi Tan Sri,




Ekspedisi bermula pada pukul 12.30 tgh dimane Prof bertindak drastik dgn menghubungi Rico dan menjelaskan segala perancangan yg bakal dijalankan, Dgn berbekalkan RM 3.20, Rico Memacu Partnernye "ARA the Black Girl Devil" terus ke rumah Prof, sampai didestinasi Rico Ternampak Hero Bashir yg menanti dgn penuh karismanya bersama LC merah BEliau. Setelah itu, Tan Sri dan Prof pun sampai dan men-fecth-kan 2 org yg menanti di situ, setelah berlalu sesi suai-jumpa perjalanan dimulakan lagi pade pukul 1.30 ptg.

Perjalanan tidak mengambil mase yg lama kerani Tan Sri mempilot dgn amat laju sekali sehingga rico mengeletar ketakutan, dan kami tiba di Port DIckson, sesampai je disane kami mencari port.


perjalanan dimulakan



Ini adelah Footage tambahan dimane Tansri Dibuli dan Bashir dibantu oleh seorang yg tidak dapat dipastikan kerana shot terlalu jauh,



perjalanan pun diteruskan dgn panas terik mentari,Tan Sri mengatakan yg bisnes foreign exchangenye telah mencapai keuntungan 8.5 bilion duit afrika,dan mengatakan sesuatu tentang minatnye pade Didier Drogba




O-oi pula mengikut dibelakang sambil memandang rendah ttg ape yg dikatekan oleh Tan Sri kerana O-oi tau, semuanye dusta belaka





port dijumpai, lumrah manusia, yg disuruh ingkar, yg dilarang buat, jd kami pun sme



Dan sedia maklum, kami tidak membawa kamera yg boleh berfungsi dalam air jadi aktiviti seterusnye hanyalah mandi laut dan menjala Udang, berikut adelah Footage2 pilihan peminat















DAn setelah matahari mula terbenam , perjalanan balik pon telah ditetapkan dan kami segera berlalu meninggalkan tempat yg penuh nostalgia itu











DEngan Kesibukan Hidup Dikota, kami berlima ni hanya akan berjumpe beberapa bulan sekali sahaja, dan kami akan pastikan dalam beberapa jam kami leyparking dan beriadah, akan ade kisah yg akan buat kami bersama2 ketawa dimase depan, dan dalam ekspedisi ini aktiviti pilihan peminat adalah "menjala udang". ekspedisi berakhir..


Dalam perjalanan pulang, pelangi kelihatan yg menjadi simbol persahabatan kami, walaupun tidak kelihatan kala panas terik tetapi bila berakhirnya hujan persahabatan kami memancarkan 7 warna menandakan bahawa kami akan bersahabat selamanya walau dimane kami berada.


it was a great times guys, walaupun kita tak selalu jumpe tp trust me our friendship is something big and whatever u guys do just dash straightforward because if 1 of us down the others will help him to get back to their feet and fight again!

Monday, May 17, 2010

Thats What u get When U let ur Heart Win!

video

lagu ni first aku dengar time tu mmg aku tgh dalam krisis yg sgt besar, bile didengar betul2 Hayley William n the gang really is right, jadi lepas dgr lagu ni, aku dah buang byk bende dari dalam aku yang aku betul2 tak perlukan, tapi agaknye aku dah terbuang skali dgn bende2 penting yang patutnye aku simpan. nak dapatkan balik bende tu bukan senang, its really takes time and lot of patient,

there was a time, i was fun, i was funny, tolerable, patient, caring , merciful, smile a lot and sensitive. but i dont know what happen because i have become truly opposite of who am i before,

Tp that time i alway let my heart win, well not anymore

few of my friends marah aku and suruh aku pulangkan "Rico yg Dulu' tapi aku mmg tak tau ape maksud diorang, guys, im still your Rico just i have grown and matured, believe me, im still your Rico, gv me strenght gv me friendship because i really need it, help me grow, help me mature

No matter what happen ill treasure your guys All my life! no need to say the names, u guys know u meant a lot to me!

_Rico Ridzhuan Rozaidy_

I've lost several Nakama, but i'll Keep Fighting!

May 2010. Tahun ni baru je nak sampai separuh jalan tapi aku dah hurt bad, bak macam cerita Troy yg mane Achilles dah dipanah kat kaki, tp tgk cite tu gak walaupun die dah cedera die still give a good fight! yeah!

Tahun ni gak agak ramai yg pergi meninggalkan kita semua, aku tak ramai kawan, bila lost 1 i really feel it, tambah lak ngan masalah yg sedia ade ditimbun2 aku macam dah takleh nak cope dgn sume ni, aku jadi pemarah, sebab aku rase the world has turn on me, selama seminggu ni dah 4 hari straight aku tido2 ayam je, im so damn sleepy right now,

tapi mmg, yg pergi biarkan pergi, kita yang hidup kene teruskan perjuangan, no matter what, we must keep on living, Insya-Allah maybe kami akan jumpe lagi nanti,

Al Fatihah,

My beloved Grandpa Kamaruddin bin Maarof ,
Mohd Hafiz Nasir , En. Zakaria Pilus ,Amir izzwan(black) , Mohd Syukri Limin

Thursday, May 6, 2010

Can You Hear Me?


Even though it hurts but a little, tears form
My heart screams out
If I pass in front of you, beside you
You were my whole world
I want only you
But I can't breathe when I'm in front of you

As if you weren't my destiny
As if this was just a fleeting moment
Next to you, who just let me go so easily
I go closer to you step by step
Although I cannot move at all

You make me restless, you make me cry
Like a fool, like a child
I want to just laugh it off instead
The closer I get to you
Although I get more scared
I guess I cannot stop this love

Why is it just my love that is late
Why is it just my love that is hard
Although I'm right in front of you, although I'm right beside you
You were my whole world
I see only you
But when I'm in front of you, I always look away

As if you were my very last
As if it were my very last moment
Next to you, who just let me go so easily
I go closer to you again step by step
Although I cannot move at all

You make me restless, you make me cry
Like a fool, like a child I want to just laugh it off instead
The closer I get to you Although I get more scared
I guess I cannot stop this love
If even from a long distance
I could look upon you
That's what you call love

If perhaps this yearning, this longing
When it sounds, when it touches
Please just act like you didn't know
Although the closer I get to you, the more scared I get
I guess I cannot stop this love

*nangis* waaaa.hahahaha

Lagu ni sgt best!
instrumental die pon simple yet effective!
yahahaha... aku kagum!

사랑해요 김태연!!!

Monday, May 3, 2010

24 jun 2006 - 2 Mei 2010

sepanjang lebih kurang 4 tahun ni aku tak penah diserang demam,, tapi semalam (ahad 2hb) kerana 2 titik air hujan yg menimpa kepala aku waktu aku diatas Elegan Abah aku mengubah segalanye, sampai time maghrib je aku terus mengalami sakit2 sendi, (aku kalu demam mmg camni kot) kul 8 aku dengan bingkasnye memacu basikat adik aku membuat 30 pusingan didalam neighboorhood aku, aku dah tergelak2 mcm org bodoh,

Woi Demam, selama ni ko tak leh tembus defense aku, ko dah wat aku panas, (suhu tak ingat)
hanye kerana aku dah mule bekerja, aku dah takde mase nak kawal makan minum aku sampaikan Applepie aku kate aku Gemok!

sepanjang malam aku bergelut dgn serangan2 demam yg menjadi2 tuh, kepala aku berdenyut2 dan aku tak dapt rse kesedapan makan malam yg mak aku siapkan, tapi aku makan kenyang je mcm biase.. hehe

sebelum waktu tido aku trus menyambung misi aku sebagai Heero YUY mengemudi Gundam Wing Zero menghapuskan anasir2 yg ingin memusnahkan dunia, dlm 2 jam tu aku trus tido,, guess what? aku mengigau dgn teruk sekali smpi terbawak2 game yg aku maen tuh,, tapi igauan tu tak lame pasal aku tetiba je sgt lapa, aku bgun tido, bkak Asian Food Channel,, masak supper dan makan la,, and aku tetido kul 6 pagi,,

Kul 7 aku heret Crocs baru aku n ready nak gi keje,, Ma aku mcm taknak bg je aku gi keje pasal die kate badan aku sgt panas,
aku ckp pd die, Ma, Demam sket je , Along kan Hyper Strong, lam perjalanan nak gi keje aku ok je,, sampai je kat ofis aku rse extremely sick yg mane aku bertindak menelan 4 bijik panadol soluble dan fake out bwh meja. N sebabkan ade org yg suroh aku gi klinik, aku pun gi je la kan, doktor pompuan tu Psycho,, selak2 baju aku, sentuh2 aku,, aku tak ske!! *tp die lawa ouh, belum kawen*

Naik je ofis aku port elok2 bwah meja, sbb bos takde (sory Uncle KP, i Was really sick) aku tido sejam je lebih kurang,, n bila kak Nani si kerani kejut aku aku terus dapat balik 80% dari diri aku,

MOral of the story

1.Demam, makanla ubat o Gi klinik
2.Jgn Byk Sgt men Game
3.Jage makan minum tuk hidup yg sihat
4.Bersenam 20minit, 3 kali seminggu
5.bila demam jgn tulis blog, korang rse aku merapukan? ske ati la,, aku nye blog :-P