Tuesday, August 31, 2010

Happy Birthday !! :D

To Bunny Saidatul Akmar





1st time i saw u about nearly 10 years ago, n honestly u smile so bright back there so i laugh at u and even make fun of u, but i never mean u harm, :) , i dont really remember we do hang out but i do remember 1 thing, ur cousin name is as same as me but he's like nothing of me, n i make fun of u both holding hand going home from school!

and when we came across each other anywhere, i never step off to give u way, but u everytime, give me way, haha, sorry bout that, im kinda arrogant that time,

When we went up together to middle school, err, i think we never on the same class, but somehow, i still make fun of u, calling u names, but u keep smiling and still caling me "wan2!"
from a far, but as long as i remember i never look at u back *is it?* and the next day im calling u names again,

when i move school, i dont even say goodbye, to you, to them, today i still feel bad about that but u know if that time i do say goodbye to you all, i might cry, so that will be a damage to my reputation as a bully,

then i came back twice, once on the same year i move, and when were on form 4. u still with u silly smile, n ur tone of calling me Wan2! , hahaha, somehow thats bring up memories, and i still wonder, why are u keep calling me that i think u know my reaction will be unnice? haha, guess that ur quality of being too innocent,

Ok, lastly, Happy Birthday the 21st To You,

And i Pray to Allah that U will live Happily and get whatever u wish for, take care of urself, ur parents, ur siblings, treasure what u have in this moment because i think u got it all sufficient, dont u go for something that was far that afraid u might drop ur luggage along the way, nothing is wrong with being carefree, n lay off the things that bring u harm, and thankfully i am really gets to know u, so little time, so much to do, weve apart once but someday if we parting again ill promise to remember u as u are the best ever :), makes the miracle number not as a measure of aging but as the measure of maturity and confident


Truly
>Rico Ridzhuan Rozaidy = Ur Little Wanwan<

Sunday, August 29, 2010

Garnett VS Yuna

ok its time for game talks.. my , im so happy!

so far ive been blown by the Epic Series of Final Fantasy, out of 13, aku pilih no 9 sebagai yg terbaik,kikiki, n sebab heroin die comel,

Tahun 2002, Aku setelkan 4 Disc of Final Fantasy iX(9) on PSone, aku terculture shock kejap, 1st time aku men game yg full 3d Environment, Active System Turn Based dan byk Plot Cerita, and yg buat aku terjebak smpi aku terkilan aku takleh nak selamatkan GArnet(main Heroin) dr kekejaman dunia terhadapnye

Garnett Til Elaxandros the Xiii

ok lets see, kenapa Game ini terbaik?

1. ade skill Auto-Regen dan Auto-haste = dgn kate lain, sentiasa regen HP kalu tak Full (Cool Gila)
2. Sumonning Eidolon yg power2, my FAv = Odin= Death to All ^_^
3. Jalan cerita yg agak best, 4 disc wei wa ckp lu!
4. byk trick yg best = Hunting lvl 60 grand dragon kat Gizamaluke Grotto sedangkan Party hanya Lvl 11 (best! Up level Kaw2)
5. game ini yg buat aku cri kamus, n english aku improve pasal game ni,

Pasal GArnet lak, okie, hihihi, 1st love aku la ni,


Garnet Lam 3D ^-^

1st skali uniknye Garnet ni, die puteri raja negara Alexandria! tp die lasak n adventure, Waktu kumpulan Bandit (main Hero) dtg nak culik die, die volunteer untuk diculik dan nak lari ke Lindblum, hahaha, ironi, Raja Lindblum adalah Pakcik Garnet yg suruh BAndit pegi Culik die, hahaha, then Garnet kene Tangkap balik ngan evil mak die, Brahne dan extract sume eidolon dr badan Garnet untuk hancurkan negara2 lain, so basically this game is about Adventure Garnet and the gang untuk stop Queen Brahne dr takluk dunie tp akhirnye diorang dpt tahu yg Queen yg kononnye mastermind tuh cuma hamba pada entiti lain yg lagi jahat! dan entiti ini adalah Abg Main Hero, Kuja!

Game ni Boleh Customize Nama Character so aku Pakai Rico untuk Main, dan Iris untuk Garnet,
hahaha,



dan

Final FAntasy X(10)

Honestly, game ni wat aku kecewa, its too sekejap, tp credit gak la dekat beberapa function2 baru mcm Skill Spheres yg gantikan system leveling normal dan ianya sgt memudahkan sehingga aku beat last boss (Yu Yevon) dlm 2 turn je

Dlm edition ni lak ade Yuna

Yuna Braska

Yuna ni sme mcm Garnet, die summoner! yeah!! summoner sume Cun2! tp takde eidolon tp Aeons! Aeons ni agak best, bukan mcm eidolon yg effect die same mcm elemental black magic tp Aeon ni independent, n kuat gak la, hahah, my fav! Bahamut n Magus Sister! tp tu la, waktu aku abiskan Game ni, cinta aku pade Garnet nyaris2 beralih arah pade Yuna yg extremely gila babeng comel and innocent! hihi, tp tak, aku setia pade yg satu,

N mulai Arini, aku move to the next game, n heroin die still Yuna!
Final Fantasy X-2


hahahahaha! umo ku 21 n still seorg RPG gamers! hahaha




Aku Dan Pelamin ' jeng3! '

pagi ini aku nak bercerita sket ttg pelamin angan ku musnah ditimpa badai garuda.. hhahahaha

semalam, Ahad, 29mei, Tok Ayah aku call, dan seperti bese abah akan cucukkan kabel fon kt Tv so we whole family leh nampak Tok Ayah 3G and the loudspeaker is on, hehehe

Tok Ayah cume nak bgtau yg salah seorg Makcik aku akan kawin lam musim Raya ni, so invite la family aku tuk tolong2 sket, when i heard the word Kawin, aku tersengih dan mata aku membulat, hihi, aku happy, tetiba Tok Ayah sound " Along, i dont wanna see ur pretty face anywhere 10 metres near the Pelamin , Tok Ayah tau dah ko PK ape," LOL, aku rse mcm Busted gila2, jadi kenapa actually aku diwarning smpi mcm tu sekali? ok , lets see,,, :)

1st Makcik Aku Kawin, 2002
- makcik pertama aku (belah Ma) kawin, so mcm bese la, aku kan rajin, tolong2 la sket2 kan? mcm bese, tggu pengantin dtg, aku pen lepak la kat area Reban Ayam untuk mencuri..... tulang.
pastu, oh ya, time tu, pelamin atas rumah, aku pun mula bosan, aku pun ter PK la nak stirr up the atmosphere sket,, haha .. time tu lak ayam leh berlaga kan, aku pun tangkap dua2 ayam yg berlaga tuh dgn bantuan sepupu aku, aku bwk naik atas rumah slow2, aku hampiri Pelamin, dan dgn serta merta aku campak 2 ekor ayam tuh dpn pengantin tgh bersanding dgn malu dan tgh menepung tawar tuh, Apa lagi? Melompat pengantin tuh lari turun ketanah, ade sorg pakcik yg latah tuh trus bukak silat wa ckp lu!! gila Havoc, dlm 3 second je org ramai2 kat atas rumah sume dah ade kat bawah, tp biasa la, aku dah ditemui bersalah membawa ayam tuh naik sebab ramai gila Saksi yg nampak, haha, selepas dimarahi berbakul2 aku didenda bertapa dlm tali air belakang umah semalaman,,, hahaha,

2nd Pakcik aku kawin , 2006, Bulan Syawal
-time ni aku dtg lambat, tp dari rumah lagi aku da pk da nak wat onar kat situ, aku stock up mercun Padi satu Papan, yg cina selalu bakar tuh.. aku sampai2, puhh,, pelamin kat bawah la, siap ngan khemah extravaganza lagi sebab katering Bukit Abal yg incharge, aku un check line , line dah clear, aku portkan mercun tu bwh pelamin lelaki,pastu aku kambus sket2 ngan tanah tp sumbu die tuh mencanak naik, haha, aku nek atas, pecahkan bantal satu, aku wat mcm extension sumbu dr pelamin tuh, menghala ke bawah rumah, pastu aku timing, dan aku rse pengantin dah puas duduk, aku pun tak sengaja tercucuh lak api kat kekabu bantal tuh, api merebak sampai kebawah pelamin, pastu, pompompom! dah, kenduri kawin tukar jd raya cina lak, sekali lagi tak cukup tanah sume org lari kan, smpi terbalik meja sume, tp tu lah, aku ingat panas hingga kepetang, rupanya ribut dtg tgh hari lagi, hukuman kali ni selain dr sesi kaunseling, aku diikat di pokok rambutan semalaman yg banyak kerengga2 friendly, :), it was hell on earth

Hari ni, aku ingat aku nak tobat la lepas ni, tak elok tau kenekan org, :D, tp aku kene pkkan sesuatu untuk last time, pasni baru aku tobat la, lgpun ni last makcik aku,

Thursday, August 26, 2010

Bende2 yg tinggal Memori kat aku dan sampai bila2 aku takkan lupekan

_1st bicycle, my late Tok Bah beli, Kaler purple dgn tayar span purple gak, pakai smpi darjah 2
_2nd bicycle, Abah beli pakai sampai patah 2
_A recorder(flute), aku ade 2, satu untuk wat main2, dan satu untuk competition
_A super Digimon( shaker) hahaha
_Game Boy Ahmad Shukri ( warna purple n transparent, 1 0f a kind)
_Pensel Shaker kaler Biru super Grip edition, Aku jumpe kat skolah
_A tamiya (Horizon Model) , aku modified Chasiss die sampai ada Wing
_Wing Gundam Zero Custom MG (original) Abah terpijak, patah, hahahak
_Kereta Kancil Merah Cikgu Fiat (masuk lam lubang)
_Kereta Kancil Putih Cikgu Zulina (Horror)
_1st Guitar (kapok) *masih digunakan*
_Handphone- nokia 3310, 2100, samsung Blue i, True i, SE S500i, Nokia 6100, Nokia N95 8gb , and SE k800i- coming soon SE SATIO
_Kunci Ara dan Batu yg ku ukir i (heart) Ara.. hahaha
_Knitted Cap Mira *dah ilang*
_Strawberry Plush *aku jgekan tuk org je*
_Guitar Ibanez GIO yg aku dpt dr cool fellow kat WWW

*malas aku nak taip lg*

Wednesday, August 25, 2010

The Blue Lagoon


Aku kalu gi pantai aku ade perangai ni yg mne aku akan berdiri rse angin n dengar bunyi ombak, after few minutes baru aku mandi ke pe ke

Tanpa Aku sedari, Specky Monster dah diri kat belakang aku


dah 6-7 years aku tak jumpe Aliaa, die still comel dan bulat


Piqi Pun bulat jugak n Junior Kolej sume pggil die Comel


tgh cari Duyung Jantan la tu


Cantik lak susunan batu kat belakang tuh, hahaha


Time ni aku mengantoikan kwn2 dgn panjang jari kaki mereka


Aliaa still taknak kalah, tak dapat masuk lam gamba, Kasut die un jadi la, haha


Promote Karaoke PD, Miss Cuppycake

Something So Small can Even Cause a Big Destruction

ape yg kita rase kecil je, actually pada org lain its a big deal n it hurts them,

Ari Sabtu(21 hb 8) , aku pegi Rawang sebab kata Bos, William dtg nak amik Drawing Autocad aku, tapi lam kul 10, Francis bgtau yg William tak jadi dtg, hmm, mcm biasa la, aku pun Hangin la kan? so aku immediately balik dan berselisih ngan KP kat tangga, aku head to Rawang toll, Masuk Guthrie, dan mcm biase jugak, aku bawak kete slow je, 30km-45km/j je, tgh layan korner last yg dekat ngan Lagong tuh, aku dengar Boom! Screeeccchhhhh!!! aku pun tekan la brek dgn lemah lembut dan sopan, hahaha, Ara dah mengadap kebelakang, iaitu, mcm korg drive salah lane, aku un park tepi, dan tgk, hmm, tayar belakang bocor dan time aku layan korner tuh alignment die dah lari, so aku kuakan Jek dan mula wat keje yg tak patut aku buat tgh hari bulan puasa, Tukar Tayar,

Aku head pulak ke Setia Alam tuk tuka tayar aku, Tayar spare aku actually lg kecik dr tayar primary aku so, paling lama aku pakai tyr spare tu pun lam sejam je, hahak, so mekanik tuh operate la tayar aku, pastu aku ternampak satu bende yg amat menyakitkan hati aku, iaitu ini,






Aku punye panas hati, korg tgk sendiri, punca masalah tu besar mane? besar kuku kaki aku je!! tp sebab bulan puasa dan aku puasa, aku lek dan istifar,, pasal besi kecik ni jugak bajet raya aku terlingkup ibarat mangkuk mi sup yg jatuh terlangkup! hahaha, tp PK2 balik ok gak la, sebab time aku drift tu, takde kete kat belakang and aku duk line tgh, agak jauh dr Divider, kalau ade kete len or dekat dgn divider aku rse lg kuat cedera Ara ni, hahaha

Cukup Cite Pasal Ara, cite pasal lain lak

HAri Ahad, aku ade terkilan pasal something, ye ye, hal ni kecik je Actually tp damage pada aku n yg lain agak besar, 1st of all, its me whos driving, so its up to me when or where i wanna go somewhere, tp aku tak paham bila bende ni dipertikaikan, 1st skali, kalau ko nak berada ditempat yg sme, kenapa kene tggu aku ade or dgn aku? 2nd, Cara aku, ye, cara aku, aku pegi mane aku suke and aku tak penah bgtau sesape kalau tak ditanya, aku rse hal ni kecik je, buang karan je nak marah2, tp kenapa pd org lain hal ni besar? haha, aku tak paham, so skang, aku bgtau diri aku, bende2 yg kecik2 ni mmg agak destructive dr bende yg besar2, sebab bende yg besar2 ni selalunye org leh trima sebab die mmg sedia besar,

so aku highlight kat sini,

tolong la Pk sebelum ckp sesuatu, kalau taknak PK jgn cakap, dok diam2 je :)
n kalau ko Pk perasaan ko besa dan sume org kene jaga, so sebenarnye pd aku ko ni kecik je, :)
n kalau ko Pk ko buat aku kecik, sadly, its a big thing n think about it, if u have a brain that is :)

Wednesday, August 18, 2010

A Guy and A Twin


*nanti aku Fikirkan nak tulis Pe*

Sunday, August 15, 2010

Apple Rice (Beta Version) Dont try this yet

Invention aku yg terbaru ni agak extreme, dan agak menakutkan smpi Ma aku marah aku mcm men2 ngan makanan, ok , ill tell u what is it

APPLE RICE ala RICO

Bahan:
Apple Hijau
Serbuk Kayu MAnis
DAging Dihiris nipis n kecil( need to cook fast)
Lemon Juice
Green Onion
Garam/Gula
Olive oil or veggie oil/ butter pun boleh
Garlic or shallots

Steps
Panaskan Kuali, Heat the oil, or butter, masukkan Garlic n shallots, pastu daging, apple, lemon juice n Serbuk kayu manis tuh, balancekan flavor ngan garam n Gula, n jangan masak lama sgt kos we need the crispyness of the apple n tp jgn sekejap sgt kos nanti daging tu raw,

ok, thats all untuk skang, try eating it with the with rice, lol, its not bad,

Skang aku tgh experimentkan how to deal with nasi, ive try to colour it green ngan air daun pandan but, its not going well , Pandan n Apple dont do well together, jadi sekarang aku tgh cuba nak gantikan air beras tuh ngan juice apple, tp takde la concentrate sgt, just mild apple juice for flavor n i think of using the expensive kind of rice, hmm, ok, ill update the mission after i try the newest theory, until then, Try to pujuk any volunteer to sample my Killer cooking


*salahke aku suke memasak?

Thursday, August 12, 2010

Ramadan Datang lagi means, Its a Playback!

Bulan Ramadan iaitu bulan puasa ni adalah satu checkpoint tuk aku, bila terishtiharnya tarikh mula puasa kat TV aku akn trus PK, Puasa tahun lepas ape yg aku buat, Aku akn Pk and PK and PK sampai la ape yg aku buat sekarang, means, aku akan highlight balik setahun pengalaman aku, kebanyakannye akan wat aku gelak tapi ade jgak yg buat aku bersyukur dan sedih,

Apa bezanya aku dan aku yg tahun lepas, mestila older, more mature, makin gemok, makin baran and makin bijak(kot) tapi ade jugak peristiwa2 yg aku mmg takkan lupa so aku akan ekspresskan kat sini, korg mungkin tak nampak kat muka aku tp aku mmg appreciate ape yg korg lakukan tuk aku, most of all

1. Makan Sambil menangis dgn Mus
- Dalam bulan 1 aritu rsenye, aku tak balik rumah dah 2-3 bulan camtu so financial aku dah abis, aku habiskan masa aku dgn online facebook dan tido sahaja , makan? err, actually, duit untuk makan un takde, sampaikan aku disara oleh Piqi BonBon dan Atek, kemudian ade satu malam aku sgt kelaparan, mse ni aku tak tahu yg len pegi mana, tp cume aku ngan mus yg ade kat rumah, kemudian mus pun keluar katenye nak gi jumpe Leha dan Shikin kat tingkat 9, so aku wat derk je la, lam 20 minit die balik sambil ckp, "weh John Doe, aku ade wat balik makanan tuk kita nih" aku un jenguk la, die bwk balik Bihun Sup tapi actually, servings tu hanya cukup tuk sorg je, aku ckp kat die "ko makan la MUttek" , then die pun ckp, "aku tau ko lapar, aku un lapar gak, tapi kalau ko taknak makan, aku un taknak makan" Actually time ni aku dah sedih gila dah, lepas die bagi, kami un lepak la dapo makan, sambil gelak2 mcm dua budak bodoh, n time tuh aku gelak sambil nangis, time ni aku sgt bersyukur Allah Taala bg rezeki iaitu makanan tuh Dan AKu bersyukur dpt kwn macam Mus, sgt baik, even aku selalu buli die, tp aku mmg nak sume org tahu He is really Kind, pd gadis2 diluar sne, MUs sgt ensem dan die single, hehe

2. Kerja Tanam Anggur Diraja
bulan Jan Sampai MArch, hahak , 1st time lam seumo hidup aku , i was doing NOTHING! makan tido makan tido je, interview keje sne sini, post resume sne sini, tp, haramm,, pastu dpt keje CAt Petronas Kat Banting, Whole Station its for Myself! mcm setan penat,, hhaha, but i earn money,

3. Kerja at CSC as Quantity Surveyor
Bulan March akhirnye aku dpat panggilan kerja, tp, bukan As Safety tapi As Quantity Surveyor,
betul2 melintang jauh ngan diploma aku, tp, aku dpt keje ni basicly based on Skill2 dan knowledge2 yg aku dapat waktu aku sekolah menengah , so, its worthed to go to Technic After all,

4.Dorky Girl Singing in the Silent Night
yg ni, even sampai arini kalu aku ingat balik, its really funny, it was 9 of may, sehari sebelum bday aku, actually, i dont bother about bday, coz mmg my family dont celebrate bday, but this Silly calls me at 9.30 and wishing me happy bday with singing! OMG, i was a music man, so im aware of Tone, Tempo and Note, it was everywhere thats its not supposed to!but its really make me happy, aku ckp kat die "its not even midnight yet, my bday is tomorrow, not now" die balas, "biar lah, i nak jd org pertama yg wish u". i honestly put on a smile that day, Esoknye Pg PD ngan dia and Mus, so its really a good bday after all,

5. Shocking Truth and myself Coping With it
Bulan Jun it s 1 hell of a month, sume masalah berlaku kat sini, sume! n i was alone, aku harapkan somebody but dia maybe BZ having fun with somebody else so i dont bother, tapi walaupun sehebat mane masalah tuh, aku have faith, so aku settle 1 by 1 by 1 dan aku settlekan masalah yg last sekali pada malam bday Mus, So it takes me time to heal time to PK balik pe yg went wrong, n Honestly, there is nothing wrong with me, except for 1 thing that ive been Chosen n i Accept it but still, it has cure n im working on it , today, im happy

Senang nak larikan diri dr masalah, sgt senang, tapi bukan sume org yg sanggup berdepan dgn masalah n cari punca die, so, Tahun ni, 2010, aku berpuas hati atas sume yg berlaku, N ive been through worse, tahun ni agak aman sket, to summarised la, hahaha

*hobi baru aku ialah merepek*

Monday, August 9, 2010

Kolam Ikan Abah Aku



Kos: Tidak diketahui
Barang2: Separuh kampit simen, satu cangkul, baldi, air secukup rasa, dan pokok2 hiasan

Kolam ikan yg ala kadar ni telah didesign sendiri oleh Abah aku dan Engineering Drawingnye dilukis oleh aku dgn menggunakan anak kunci pada permukaan rak kasut yg mana Ma aku bertindak menyuruh aku memadamkan drawing yg amat agung itu, last2, Abah aku membeli Rak Kasut baru. Setelah Mood timbul, kerja2 mencangkul dimulakan, korek nye korek nye korek, dan Abah aku dah mula bancuh simen ngan pasir sket,, pastu dengan alakadar je bentukkan kolam tuh, pastu aktiviti beli ikan lak,, 4 ikan karp, 4 sepat silver, 4 angelfish, cukup, pastu Ma lak kate nak wat fountain la pulak, so, Kami gi la survey dan dapat la cr fountain set yg mcm dlm gamba tuh

Walaupun kolam ni ala kadar je, kalu ari ahad, aku dok tgk ikan kat sini still gak release tension, and jiran2 pun dtg release tension kat dalam pagar umah aku, APAKAH betul la