Saturday, October 27, 2012

Raya Haji yang Tipikal


kenape aku ckp mcm tu,? sebab ni tahun kedua aku beraya haji sorg2, nak harap keluarga? aku ni bgaikan dah tinggal batu nesan je, dtg ziarah ke tak ke org mne tau, kalau mayat boleh bangkit dr kubur mmg ramai dah anak cucu kat dunia ni kene tempeleng ngan arwah pasal bengap sgt,

biasalah tu berseorangan, aku mmg da naik kalis kalau bab menyendiri ni, faktanya ialah dah 2 tahun aku idup sebatang kara ni boleh je aku survive

tapi mmg aku kecewa dgn org itu, siap post gambar betapa gembiranya die dan keluarga beraya, bergelak tawa ngan kawan2 die, die lupa ke die ade darah daging yg masih hidup dan bernyawa? ada krisis, ade die panggil dan tenangkan aku? takde, aku demam teruk, ade die mesej ke call tye keadaan aku baik hidup ke mati kat umah sewa aku tue? takde , ini org lain yg takde kene mengena ngan aku, org muar yg tak lekang ajak aku beraya sekali, tido umah die, lepak umah die dan semua aku tolak? why? aku nak that certain someone sedar yg die zalimi aku dan aku takkan biarkan die jatuh hukum pada aku baik sekali pon lagi

sorg lg tu lglah sadis, dok menganjing aku tak ucap raya kat die, kemonlah, aku tak raya nak ucap mende, pegi jelah happy ngan family kau, kalau ko tak sanggup jd care taker yg aku rse tak smpi 10% ko buat dr 100% tanggungjawab kau, lepaskan je lah aku, aku dah belajar hidup sendiri long before ko hadir lam hidup aku jadi believe me ill be okay n evolusi aku masih belum tamat lg,

kalau nak cite menangis dah bape baldi airmata aku tp aku tahu menagis takkan cairkan hati2 batu kat sekeliling aku, so aku pun batukan hati aku, selama aku hidup aku rse aku seorg yg tak byk bwk masalah, aku obedient aku follow sume org ckp tp tgk kesudahannya? kene buang ibarat aku lg hina dr sampah, tp aku kesah ape? korg tak thu ape ape pasal aku tp aku tertanya juga kenape korg buat aku mcmni

ade sorg kwn aku bru sedar, yg ramai tak semestinya ramai dan yg hadir tak semestinya ikhlas, ya, dunia ni kejam, selamat datang n selamat sedar,

aku akan berusaha hargai org yg hargai aku,

sebab hidup ni asalnya cume ade Aku dan Allah, serta Rasulullah je~

2 comments:

  1. Assalamualaikum bro,
    selamat hari raya...
    janganlah sedih2 :)

    ReplyDelete